Belföld

Gyakrabban ellenőriz a BKK a Széll Kálmánon

A felújítás egyik kivitelezője nem egyeztetett senkivel, csak felbontotta az utat – állítja a központ.

A BKK az eddiginél gyakrabban, hétköznapokon naponta kétszer is ellenőrzi a Széll Kálmán téri felújítást, hogy ne fordulhasson elő újra engedély nélküli sávlezárás. Az elmúlt napokban ugyanis jelentős forgalmi zavart okozott, hogy az egyik kivitelező, a SADE lezárta az egyik sávot. A BKK ezt már vasárnap észlelte és azonnal jelezte a kivitelezőnek, hogy hétfőn reggel 6-ra helyre kell állítani a közlekedést, de a SADE jelezte, hogy ezt a kérést nem tudja teljesíteni.

A központ szerint a kivitelező nem kért előzetes hozzájárulást a sávlezárással járó munkavégzéshez, forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással sem rendelkezett. A SADE azt tervezte, hogy útbontás nélkül, átfúrással oldja meg a szükséges munkákat, de kiderült, hogy ez nem megoldható. A munkát nem függesztette fel, hanem engedély nélkül felbontotta az utat.

Hétfőn a BKK felső vezetői is helyszíni szemlét tartottak, amelyen nyomatékosan felszólították a kivitelezőt, hogy a jövőben kizárólag előzetesen egyeztetve kezdje el a hasonló munkákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik