Belföld

Ők szállítanak milliárdokért műsorokat az MTVA-nak

MTVA székház (MTVA)
MTVA székház (MTVA)

Jáksó László Marslakókja egymilliárdba került az MTVA-nak. Megbukott, mégis kaptak 85 milliót lelépési pénznek.

Fábry Sándor Trisó Kft.-je, Kálomista Gábor Megafilm Service-e, a Show and Game és a Halkó Gabriella résztulajdonában lévő cégek jelenleg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) legnagyobb külső beszállítói, írja a Nol.hu. 

A lap szerint az MTVA nemrég rakta ki az internetre az ötmillió forintnál nagyobb szerződéseit. Ezekből az derül ki, hogy Fábry, Kálomista és Halkó cégei milliárdos megrendeléseket kaptak a köztévétől. A Nol szerint korábban a Simicska-közeli Hung-Ister is nagybeszállító volt, de elért hozzá az Orbán-Simicska háború, ezért nem kötöttek vele új szerződést. 

Halkó Gabriella, Jáksó László korábbi élettársa 2012 márciusában a Marslakók producereként tűnt fel az állami médiában. De a sorozat megbukott, százezren sem nézték a részeit, pedig százmilliókba kerültek. A mostani adatokból az derült ki, hogy az MTVA-nak körülbelül egymilliárdjába került a sorozat, és még 85 millió forint lelépési pénzt is fizettek Jáksó cégének. 

A Nol szerint az MTVA 2014 júniusától 2015 március közepéig 400 millió forintot fizetett az Apropónak a Ridikül csaknem 120 adására. A korábbi szerződéseket az MTVA nem hozta nyilvánosságra. A lap kérdésére azt közölték, hogy ezt közérdekű adatigénylésnek tekintik.

A Ridikül már 300 adáson van túl, így biztos, hogy egymilliárd forint körül fizettek érte. A Ridikül a délutáni sávban az állami média egyik legkedveltebb műsora, nézettsége az M1-en jóval meghaladta a 200 ezret, a Duna TV-n viszont a múlt héten már csak átlagosan 167 ezren nézték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik