Belföld

Hírszerkesztési kettős mércét emleget a közmédia a brókerbotrányban

Közmédia megújult (MTVA, közmédia)
Közmédia megújult (MTVA, közmédia)

Az MTVA bloggere azt teszi szóvá, hogy az M1 híradójában elhangzott információt a szakma nem vette át.

Pedig abban egy olyan, de olyan mondat hangzott el, amely „hallatán minden valamire való újságíróban megszólal az a bizonyos csengő: hoppá, sztori van!”.

“A közmédia fétisben szenvedő sajtó” (amelyek közé a blogger minket is sorol) így elhallgatta, hogy „a Quaestor-ügyben nyilatkozott Zdeborsky György, a Magyar Fejlesztési Bank egykori elnöke, aki pont akkor volt döntéshozó szerepben, amikor a Quaestor jó sok pénzt kapott a banktól, fedezetként pedig többek között az ETO stadiont is belevitte a bizniszbe”.

Az egyébként a brókerbotrányt hírfolyamként kezelő sajtó ingerküszöbét – a blogger szerint önellentmondásos – Zdeborsky-nyilatkozat nem ütötte meg, nem tett semmit. Pedig azt még MTI is kiadta – emlékeztetett az MTVA bloggere.

A Hír24 ígéri még jobban figyel a közmédiára. Megírtuk, amikor a Quaestor-botrányról – komoly oknyomozó munkával – kiderítette, hogy a Magyar Fejlesztési Bank önerőként fogadott el egy olyan 900 millió forintos költségvetési támogatást, amit a törvény szerint nem lehetett volna figyelembe venni, és amiről éppen Lomnici Zoltán, CÖF-jogásszal mondatták ki, hogy „a Quaestor-ügy bűnben fogant, mégpedig az SZDSZ-MSZP kormány alatt”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik