Pénzügy

Szijjártónak mindenről a Quaestor jutott eszébe

Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )
Quaestor(960x640).jpg (quaestor, )

A Figyelő hetilap terjedelmes anyagot közölt a Quaestor-ügy egyik érdekes száláról, a külügyi tárca által tulajdonolt Eximbank és a csaló befektetési szolgáltató különös kapcsolatáról.

A Figyelő hetilap forrásai szerint, amikor az Eximbank 2014 augusztusában nemzetközi kötvényeladásokkal kívánta finanszírozni tevékenységét, Szijjártó egyik közeli munkatársa, Benkő Szilárd – a miniszterre hivatkozva – a Quaestort ajánlotta az Eximbank akkori vezérigazgatójának, mondván, hogy a tranzakcióhoz nem feltétlenül kell külföldi szolgáltatót választani.

A kérdésben több komoly egyeztetés is volt a KKM-ben, egy részükön Tarsoly Csaba is részt vett. Itt Benkő előadta, hogy a Quaestor lenne a legalkalmasabb a nemzetközi kötvénykibocsátásra. Az Eximbank részéről elhangzott, hogy a Quaestor azért nem lenne alkalmas a kibocsátásra, mert nincs amerikai tőkepiaci engedélye.

A Figyelő sztoriját a külügyi tárca cáfolta, szerintük nem voltak ilyen egyeztetések. Szijjártó Péter külügyminiszter többször is elmondta, hogy Tarsoly Csabát mint üzletembert ismeri, nincs köztük baráti kapcsolat, családjaik nem járnak össze.

A külügyminiszert a Tarsoly Csabához fűződő viszonyáról a Hír24 is kérdezte a Külügyminisztériumban:

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik