Belföld

5,3 százalékos reklámadót javasol Lázár

lázár giró szász (lázár jános, giró-szász andrás, )
lázár giró szász (lázár jános, giró-szász andrás, )

A kormány azt javasolja, hogy 5,3 százalék legyen a reklámadó maximális mértéke.

Lázár János elmondta, hogy ebből az adónemből 7-8 milliárdos bevétellel számolnak, az pedig még kérdéses, legyenek-e olyanok, akik a nulla kulcsos sávba tartoznak majd. Ebben még nem született végső döntés – mondta. Megjegyezte, hogy a magyar kis- és középvállalkozásoknak megpróbálnak segíteni, de e téren az Európai Bizottsággal is egyeztetniük kell.

Hozzátette: a jövő héten be kell nyújtani a javaslatot az Országgyűlésnek, és az új törvényt április-május folyamán el kell fogadni. Még ha lesznek is, akik mentesülnek a fizetés alól, lesz reklámadó, és Európában a legmagasabb lesz – rögzítette Lázár János.

 MTI / Kovács Tamás

A jelenleg is tartó sajtótájékoztatóról minden egyéb esemény itt található, volt szó még M4-es autópályáról, és sok egyéb érdekességről is.

A reklámadóról korábban azt írtuk, hogy a kormány két lehetséges kulccsal számolt, a kisebb médiavállalkozások és sportegyesületek támogatására nullás kulcs lesz, a többiek egységesen 5-6 százalékot fizetnek. Ugyanakkor ennek bevezetésével is csak a nagyobb médiacégek járnának jól, a kisebbek terhei növekednének, ez vezetett többek közt Simicska Lajos emlékezetes Orbán-ellenes kirohanásához. Végül egyetlen kulcs lett, a már említett 5,3 százalékos maximum.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik