Belföld

Tovább virágzik a pitypang. Megírom

Képtelen elvirágozni, mindig megújul a csupa jó dologról beszámoló Magyar Krónika. Itt a legújabb lapszám.

Aktuális? Nem. Olvasmányos? A legkevésbé sem. Tele van színes képekkel. Igen. Érdekel? Hát persze!

Kit izgat ez az őszies április eleje, amikor a pitypang virágzásnak indult és landolt a szerkesztőségünkben a legfrissebb Magyar Krónika, a húsvéti szám. (Ebben ugyanis bárányos recept van, a következőben a sajtokról lesz szó.)

Éreztem, hogy ma korán kell jönni, Magyar Krónika nap van! #hír24

A photo posted by Richard Toth (@richi_toth) onApr 1, 2015 at 8:29pm PDT

 

Azért nem mondanánk a legkevésbé sem aktuálisnak a lapszámot, mert Bencsik Gábor főszerkesztő betette Orbán március 15-i ünnepi beszédét. Semmit sem hallgattak el, kivéve az ellenzéki tüntetés füttykoncertjét, bár ezt bajos lett volna érzékeltetni a beszédben. Orbánon kívül cikket jegyez Kövér házelnök is – az Országgyűlési múzeumról ír –, és természetesen Kerényi Imre is. Röviden ír, de nagyon fontos dolgokat.

„Április van. Minden virágzik. A kultúránk is.” Megcáfolhatatlan állítások.

A lapszám legerősebb anyagát azonban nem a kormányzati és a kormányhoz közeli nagyágyúk jegyzik. A Krónika ugyanis riportot közöl a bérbeadó Megyerről, a Veszprém megyei falucskáról. Mi is írtunk erről korábban, de természetesen a Magyar Krónikával nem versenyezhettünk, mert ők nemcsak értik, de szeretik is a humort, fotót közölnek a megyeri Pitypang szállóról.

A pitypangos Krónika a pitypangról.

A photo posted by Richard Toth (@richi_toth) onApr 2, 2015 at 1:03am PDT

 

„Amikor megszűnik a tekintély a világban, akkor megszűnik a mérték, az igazodás, és a „mihez képest” kötöttsége” – Bayer Zsolt Régi iskola c. cikkének egyik mondatával zárunk, csak úgy a miheztartás végett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik