Belföld

Ismét szabálytalankodott Habony Árpád, feljelentették

Újra fittyet hányt a KRESZ szabályaira a miniszterelnök főtanácsadója. Az Együtt feljelentést tett. Azt is tudni szeretnék: milyen jogcímen használta a kisbuszt, amellyel lebukott.

Ahogyan korábban megírtuk: bár az ORFK az interneten közétett képek és videók alapján is eljárást szokott indítani, erre nem fog sor kerülni Habony Árpád és a filmügyi biztos Andy Vajna esetében, akik biztonsági öv nélkül utaztak egy kisbuszban. Hétfőn kiderült: a páros egy tatabányai sporteseményre sietett annyira, hogy a volánnál ülő Habony még a záróvonalat is figyelmen kívül hagyta. Vajnáék a Tatabánya-ELTE – BEAC női kosárlabda-mérkőzésre érkeztek tatabányai Földi Imre sportcsarnokba.

A miniszterelnöki tanácsadó és Vajna Budapesten a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról szóló bírósági tárgyalás helyszínéről menekült el a kisbusszal, erről videófelvétel is készült.

 

Tatabányán Habony ismételten figyelmen kívül hagyta a KRESZ szabályait, ugyanis a helyi sportcsarok előtt a kanyarodósávban látták parkolni, ráadásul elzárta az utat egy teljes parkoló elől – adta hírül az RTL Klub.

Korábban az Együtt már jelezte: ki szeretné vizsgáltatni milyen jogcímen vezette a kisbuszt Habony. Szigetvári Viktor, a párt társelnöke az RTL Klubnak elmondta: amellett, hogy közérdekű adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökséghez ez ügyben, feljelentést is tettek a rendőrségen a szabálysértő közlekedés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik