Belföld

A rendőrséget küldik Habonyra, Vajnára

Habony, Vajna kocsikázik (Habony, Vajna kocsikázik)
Habony, Vajna kocsikázik (Habony, Vajna kocsikázik)

Az Együtt tudni szeretné, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó és a filmügyi kormánybiztos állami autóval „hajtotta-e végre a filmbe illő autósüldözéses jelenetet”. A DK szerint a rendőrségnek eljárást kell indítania.

Az ellenzéki párt szerint Habony Árpád és Andy Vajna többszörösen áthágta a KRESZ előírásait, ezért tisztázni kell, „állami tulajdonú gépjárművel száguldoztak-e a kiskirályok, megfeledkezve a KRESZ néhány alapvető előírásról”. Az Együtt azt is tisztázná, milyen jogcímen vezette a Volkswagen kisbuszt Habony Árpád.

A párt emlékeztet rá, hogy vasárnap nem messze a Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás helyszínétől ült egy autóban a miniszterelnöki tanácsadó és a filmügyi kormánybiztos. Mikor a Quaestor-tárgyalás eredményére váró újságírók közül néhányan a kocsi után indultak, Habony úgy igyekezett kikerülni a kamerákat, hogy közben a záróvonalon át a szembejövők sávjába ment, behajtott egy zsákutcába. Közben egyikőjük sem volt bekötve. A hvg.hu erről videót is készített – emlékeztet a párt. Az Együtt felszólítja a miniszterelnöki főtanácsadót, illetve a filmügyi kormánybiztost, hogy “a nyilvánosság előtt tisztázzák, állami autót használtak-e vasárnapi akciójukhoz, és amennyiben igen, milyen jogcímen tették mindezt”.

Habony Árpád vasárnap nem válaszolt a kérdésre, hogy hova mennek, de az RTL Híradó úgy tudta, a Fidesz születésnapi partijára igyekeztek.

A rendőrség hivatalból járjon el Habony és Vajna ellen!

Ezt követeli a Demokratikus Koalíció (DK), amely  szerint Habony Árpád és Andy Vajna több szabálysértést is elkövetett, amikor egy fekete kisbusszal menekültek az újságírók elől. Mivel a bizonyíték adott és bárki számára elérhető, a rendőrségnek hivatalból kellene eljárást indítania a szabálytalankodók ellen.  A DK szerint ez egy kitűnő alkalom arra, hogy kiderüljön: a közúti kihágások esetében is egyenlőbbek-e a hatalom emberei az egyenlőknél. A párt úgy véli, a rendőrség ilyen esetben bármely magyar állampolgárt megbírságolná, ezért Habony és Vajna sem kerülheti el a magyar törvények betartatását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik