Belföld

Lecsalózták Vidát, perelt a NAV – majd visszavonta a keresetet

vida-ildiko(960x640).jpg (vida ildikó)
vida-ildiko(960x640).jpg (vida ildikó)

A tárgyalásra már nem került sor – az adóhatóság sajtóosztálya szerint belátták, hogy a közfeladatot ellátó személyeknek többet kell tűrniük.

Az utolsó pillanatban vonta vissza a NAV azt a polgári peres keresetet, amit Érsek Zsolt MSZP-s politikus ellen nyújtottak be. A szocialisták Heves megyei elnöke az egri városi televízióban azt mondta, hogy „a NAV vezetői a legnagyobb adócsalók”, emiatt perelt az adóhatóság – írja a Népszabadság.

A személyiségi jogok megsértése miatt indított perben kedden lett volna az első tárgyalási nap, amelyre tanúként idézték Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökét is. Csakhogy egy nappal a tárgyalás előtt a NAV visszavonta a keresetet, így az eljárás is megszűnt.

„Nem normális dolog, hogy a végrehajtó hatalom képviseletében lévő politikailag kinevezett vezetők ki vannak tiltva az Amerikai Egyesült Államokból, és ők ezt nem reagálják le” – mondta Érsek a tavaly októberi tévéfelvételen. Vidáék szerint mindaz, amit a politikus elmondott, alaptalan, jogsértő, valamint „értelmetlen és abszurd megfogalmazás is, ami azon jogsértő célra irányul, hogy a NAV eredményes működéséhez fűződő össztársadalmi értékítéletet negatív irányba befolyásolja”.

A NAV sajtóosztálya azt közölte a Népszabadsággal, hogy álláspontjuk szerint Érsek kijelentése meghaladja a szabad véleménynyilvánítást, de „a több körös bizonyítási procedúra a per beláthatatlan ideig tartó elhúzódásához vezet, tekintettel arra, hogy a bírósági gyakorlat szerint a közfeladatot ellátó szerveknek és személyeknek az átlagosnál többet kell tűrniük”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik