Belföld

Húsz év után politikai okokból vesztheti el a háziorvosát egy falu

háziorvos (háziorvos, )
háziorvos (háziorvos, )

Alpolgármesternek jelölték, de leszavazták. Szövevényes politikai ügy egy kis faluban.

Dr. Horváth Ferenc húsz éve Nagyiván háziorvosa. A családjával úgy tervezte, végleg itt telepszenek le, de most végeszakadhat a helyi karrierjének. És nem szakmai, hanem politikai okok miatt, írja a Szoljon.hu. 

Horváthot alpolgármester-jelöltként jelölte Lajtos István polgármester. A háziorvos négy ciklós óta tagja a helyi önkormányzatnak. A jelölését leszavazták. Ő előre szólt, hogy ezt bizalmi ügynek tekinti, így ha elbukik, háziorvosként is távozik. 

“A választásokat követően négy Fidesz által delegált képviselő jutott be a testületbe, ezzel megszerezve a többségi szavazatokat. Akkor még visszautasítottam a polgármester által felajánlott alpolgármesteri jelölést, mondván, gesztusértékű lenne, hogy közülük kerüljön ki az alpolgármester”, mondta a lapnak. “Magam kérdeztem meg fideszes képviselőtársaimat, hogy felvállalja-e valamelyikük ezt a feladatot, ám egyikük sem vállalta. Ezt követően, amikor a megyei kormányhivatal felszólította az önkormányzatunkat, hogy törvénysértést követ el, mert nincs alpolgármester, újra felkért a polgármester erre a posztra. Csak ekkor döntöttem úgy, hogy elvállalom a jelölést.”

Ezután mégis leszavazták, ráadásul azzal az indokkal, hogy az alpolgármesterkedés miatt sérülne a betegek ellátása. Pedig Horváth szerint a környéken több háziorvos is alpolgármester, és az ő munkájukon sem ront a két feladat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik