Belföld

Az orosz kapcsolattal szívná el a Jobbik szavazóit a Fidesz

Kommunikációs offenzívával próbálja meg visszahódítani elvesztett és a Jobbikhoz pártolt híveit a Fidesz. A Jobbikot Oroszországból pénzelik - ezt állítja majd a kormánypárt.

A Fidesz számára azért fontos a szélsőjobbos párt “letámadása”, mert a Jobbik feljött a nyakára, és a felmérések szerint a kormánypárt legnagyobb riválisává vált. A tavaly ősz óta tartó népszerűségvesztés nyomán a Fidesz csalódott híveinek jelentős része a Jobbikhoz pártolt. A kormánypárt ugyanakkor nem szeretné, hogy a jobboldali választókban felmerülne a “Fidesz vagy Jobbik” kérdés – írja az Index

A hírportál szerint ezért a Fidesz most azt keresi, milyen témákkal, milyen retorikai fordulattal lehet ellensúlyozni a Jobbik népszerűségét. A cikkben az olvasható, hogy a párt lefasisztázása, rasszistának bélyegzése nem rendítené meg szavazótáborukat. 

“Kormánypárti informátoraink szerint a fegyver viszont már ott van a Fidesz kezében, a kérdés csak az, hogy mikor fogják bevetni. Ha eljön az idő, a Jobbikot a párt finanszírozásával akarják megtörni, méghozzá azzal, hogy a Jobbikot Oroszországból pénzelik. Ez szuverenitási kérdés, ami minden nemzeti érzelmű szavazónak fontos, különösen a jobbikosoknak” – írja a hírportál. A Jobbik megtámadása viszont nagyon érzékeny stratégiai lépés, a 2014–2018-as kormányzati ciklus legnagyobb téttel bíró belpolitikai harca, ezért nem fogja elkapkodni a Fidesz. A Jobbik-ellenes kommunikáció tesztelése viszont már elkezdődött.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik