Belföld

Mészáros Lőrinc védi a vagyonnyilatkozatát

A vagyonnyilatkozatában szereplő adatok valódiságát hangsúlyozta Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, aki ezzel Lázár János egy nyilatkozatára reagált.

Orbán Viktor személyes jóbarátja ezt közölte az MTI-vel: “A vagyonnyilatkozatomban szereplő adatok a törvényes helyzetet tükrözik, és a valóságnak mindenben megfelelnek. A tulajdonomban vagy érdekkörömben működő gazdasági társaságok vagy társadalmi szervezetek a hatályos magyar törvényeknek megfelelően jöttek létre, azok szerint működnek és adóznak.”

Mészáros azért adott ki közleményt, mert Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy interjúban egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy mindenkinek el kell tudnia számolnia vagyonával. Az Index újságíróinak felvetésére, hogy Mészáros Lőrinc az elmúlt három évben bekerült a száz leggazdagabb magyar közé, illetve “kifelejtett” egymilliárd forintot és egy orosz céget a bevallásából, Lázár János megerősítette: nem turkál senki zsebében, de akinek pénze van, annak el kell tudni számolnia azzal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik