Belföld

Vitézy egységesíti az országos tömegközlekedést

busz (busz)
busz (busz)

A buszokkal és vonatokkal kapcsolatos tudnivalók, a jegyárusítás és az utastájékoztatás egységessé válik és közös felületen jelenik meg.

Országos tömegközlekedési szoftver fejlesztését, a volánbuszok és vonatok menetrendjének összehangolását, közös felület létrehozását, az egységes jegyárusítás megvalósítását és az utastájékoztatás korszerűsítését tekinti legfőbb feladatának Vitézy Dávid miniszteri biztos – derül ki a Magyar Hírlapnak adott interjúból.

A BKK volt vezére, aki az országos közösségi közlekedés fejlesztését kapta új feladatául, úgy fogalmazott: egységes koncepciót kell megalkotnia, amely új tömegközlekedési rendszer kialakításáról és arról szól, hogy hogyan lehet versenyképessé és vonzóvá tenni ezeket a szolgáltatásokat. Szerinte az infrastruktúra és eszközpark fejlesztése jól halad, de nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy a szolgáltatást könnyen igénybe lehessen venni, féléves megbízatásának végéig ennek kimunkálását vállalta.

Az állami társaságok 3200 vasúti és negyvenezer buszjáratot közlekedtetnek naponta – mutatott rá Vitézy. A cél az, hogy az utasok a teljes kínálatot egységes szolgáltatásként vehessék igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik