Belföld

Tapolcai választás: a Fidesz a vörösiszap-katasztrófával támadja az ellenzéki jelöltet

szűcs lajos (szűcs lajos)
szűcs lajos (szűcs lajos)

Pad Ferencet azzal vette elő a kormánypárt, hogy a katasztrófa idején vezetőségi tag volt a Mal Zrt-nél, de azóta se hallani arról, hogy mit tett annak elkerüléséért.

Az április 12-én elkövetkező tapolcai időközi választásról tartott sajtótájékoztatót szombaton a fideszes Szűcs Lajos. A politikus azt mondta: a térség nemrégiben elhunyt országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő barátjaként „erkölcsi kötelessége megszólalni”.

Szűcs a választók figyelmébe ajánlotta Lasztovicza utódául Fenyvesi Zoltán kormánypárti jelöltet, akiről azt mondta: az emberek problémáival foglalkozik, míg a baloldal által támogatott Pad Ferenc szerinte országos politikát akar csinálni a választásból.

A fideszes politikus kijelentette, hogy Pad Ferencet olyan erők támogatják, melyek veszélybe sodorták a települések működését, több százezer család megélhetését, kormányzásuk idején megduplázódott a munkanélküliség és inkább segélyt adtak munka helyett. A baloldali jelölt Szűcs szerint „olyanokkal cimborál”, akik munkája nyomán a fizetések felét elvitte a magas adó, a másik felének nagy részét pedig a rezsi. „Ez az időszak volt az, amikor a nemzeti vagyont sikerült eladni, nokiás dobozokkal, hamis szerződésekkel, telekcserékkel szét tudták lopni az államkasszát” – fogalmazott Szűcs Lajos.

A képviselő kitért arra, hogy Pad Ferenc szakszervezeti vezető volt és a Mal Zrt-ben is dolgozik. Szűcs Lajos azt mondta: amikor 2010 októberében bekövetkezett a vörösiszap-katasztrófa, Pad Ferenc a Mal Zrt. dolgozója és a cég vezetőségének tagja volt, de sem akkor, sem azóta nem lehetett arról hallani, hogy mit tett annak érdekében, hogy a katasztrófát elkerüljék.

Szűcsöt a sajtótájékoztatón megkérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy a Jobbik nyilatkoztatná a politikusokat: ők vagy családtagjaik vettek-e ki pénzt a Quaestorból március 1. és 9. között. A fideszes politikus erre annyit mondott: a Jobbiknak szerinte rövid távú politikai céljai vannak ezzel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik