Belföld

Ma a Lánchíd utcában tüntetnek a taxisok

Egyelőre nem lehet tudni hányan csatlakoznak a kezdeményezéshez. A BKK szerint amennyiben indokolt, módosítják az érintett járatok útvonalát.

Délután 13 órától várhatóan este nyolc óráig tüntetést tartanak Budán a Lánchíd utcában a taxisok. Az Index úgy tudja: a demonstráció magánkezdeményezés, egyetlen taxis érdekképviselet vagy taxitársaság sem vesz részt a szervezésében. Így nehéz megbecsülni a részvevők számát.

A BKK tájékoztatása szerint amennyiben a résztvevők száma indokolja, lezárják a Lánchíd utcát és módosított útvonalon, az Alagúton át közlekedik a 17-es villamospótló és a 86-os autóbusz. A buszok a Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca módosított útvonalon haladnak majd, ezért nem érintik a Várkert Bazár és a Clark Ádám tér megállóhelyet.

A taxisok legutóbb március 19-én tartottak forgalomlassító demonstrációt. Akkor azt mondták: a Tarlós-féle egyentarifa- és egyentaxi-rendeletek hatalmas anyagi terheket róttak rájuk, a hiénák viszont megmaradtak. Ráadásul szabályozzák a taxik minimális csomagterét – így akik az elmúlt egy-két évben az ennél kisebb űrtartalmú autóikat taxiként szerelték fel, bottal üthetik az erre fordított pénzük nyomát. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a közösségi taxiszolgáltató, az Uber, amire ezek a szabályok nem vonatkoznak, arra a hétvégére ingyenessé tette szolgáltatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik