Belföld

Ezért szenved Budapest két hónapig

batthyány (buda, villamos, batthyány)
batthyány (buda, villamos, batthyány)

Lehetetlen közlekedni, zsúfolt, kényelmetlen pótlóbuszok járnak. Minden fel van túrva, azt sem tudni, honnan megy a busz. Épül a budai fonódó villamoshálózat. Egy gyönyörű térképpel mondjuk el, miért van ez az egész. Ezentúl végig lehet majd villamosozni Budán.

Egy hete majdnem lebénult Budapest fele. A 4-6 villamos vonalán – szerencsére sűrűn, de – pótlóbuszok járnak az Oktogon és a Széll Kálmán tér között.  A síneket felújítják, a Széll Kálmán térrel együtt. Buda északi részén még két hónapig horror lesz közlekedni. Májusra fejeződik be a budai fonódó villamoshálózat fejlesztése.

De mi az a budai fonódó villamos, és mi értelme van? Miért szenvednek a budapestiek hónapokat? Egyáltalán, megéri ennyi kínt elviselni a villamosok miatt? Most kiderül.

Eddig

Eddig a Duna budai oldalán nem lehetett végigmenni villamossal, átszállás nélkül. A Szent Gellért tér és Óbuda között, ha nehezen is, de a 86-os busz végigvitte az utasokat, de a Móricz Zsigmond körtér és Óbuda között már sokkal nehezebb volt közlekedni. Ezen szeretne segíteni a fonódó villamoshálózat. Buda északi és déli részét kötnék őssze villamossal. 

 

Mostantól

Két fontos útvonal van.

A Bem rakparti ágon összekötik a 19-es és 41-es villamosok vonalát a 17-es villamossal. Az egyik most a Batthyány téren ér véget, a másik pedig a Margit hídnál kezdődik. Eddig a két megálló között HÉV-vel, vagy busszal lehetett közlekedni. Mostantól nem kell majd leszállni a villamosról. Sőt, a 17-es villamos pályáját is felújítják, így a Margit hídtól Óbuda felé is könnyebb lesz közlekedni. Ezen fognak végigmenni az új járatok.

Olvasói sztorik