Belföld

Átállítja a jelzőlámpákat a budai felújításoknál a BKK

A Széll Kálmán téren és a Margit körúton változtatnak a jelzőlámpákon, a Nagykörúton pedig a pótlóbuszok irányítási rendjét optimalizálják.

A BKK a hétfői közlekedési káosz után mintha levonta volna a következtetéseket: Budán két helyen változtattak a lámpák rendjén, e mellett a Nagykörúton közlekedő 4-es és 6-os villamospótló buszok irányítását és közlekedését úgy alakította, hogy a sűrű autóbuszforgalom nem akadályozza az autóforgalmat. A közlekedési cég köszönetet mondott a fővárosban autózóknak, amiért a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően vezetnek.

A Nagykörúton a Teréz körút Tátra utcától az Aradi utcáig terjedő részén azért vált kaotikussá a közlekedés, mert a villamosok pályáját újítják fel. A BKK közleménye szerint a munkálatok azért váltak halaszthatatlanná, mert a vonalszakaszt az 1990-es évek közepén építették újjá. A Combino villamosok 2006-os forgalomba állításakor a megállóhelyi peronokat és az áramellátási rendszert építették át, a pálya felújítására akkor még nem volt szükség. Mivel a vonal kiemelten nagy terhelést kap – kétpercenként követik egymást a többtonnás járművek, illetve éjszaka is járnak tizenöt percenként – mára elengedhetetlenné vált a felújítás – közölte a cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik