Belföld

Padlóra küldte a THM-et a Cofidis [x]

Annak a pénzintézetnek, amelyik életben akar maradni a személyi hitelek piacán, nem csupán a válság óta folyamatosan szkeptikus közvélekedéssel, de a szigorodó szabályokkal és az éleződő versennyel is szembe kell néznie.A küzdelem haszonélvezői egyértelműen a fogyasztók, hiszen amellett, hogy a hitelintézetek rájuk szabják ajánlataikat, egyre alacsonyabb kamatokkal találkozhatnak, ha összehasonlítják a piacon fellelhető konstrukciókat. Ennek legújabb bizonyítéka, hogy a Cofidis februárban a 14,99%-ra csökkentette Fapados Kölcsöne referencia THM értékét.

Kifizetődő törekvések
A pénzintézetek az elmúlt évek során egyre nagyobb szerepet vállalnak a gazdaság válság utáni beindításában. Ezt támasztják alá a KSH adatai is, melyek szerint a háztartások pénzügyi eszközei 2010 óta folyamatos növekedést, kötelezettségei pedig csökkenést mutatnak. A hitelpiac szereplőinek a gazdaság további fellendítése miatt az az érdeke, hogy minél átláthatóbb konstrukciókkal visszanyerjék a fogyasztók bizalmát.


Változatos hitelpiac

A közhangulat javítása és az alapvetően mostoha piaci körülmények leküzdése mellett a pénzintézeteknek folyamatosan meg kell harcolniuk a konkurenciával is. A fogyasztók mindebből csak annyit érzékelnek, hogy az egyre lejjebb szorított THM-eken kívül újfajta, speciális piaci igényekhez igazodó konstrukciók jelennek meg a hirdetésekben. A szabad felhasználású személyi kölcsönök esetében legtöbbször már nem csak a felvett összeget és a futamidőt választhatják meg az ügyfelek, de igényeikre szabhatják a kezdőrészletet, a szerződéskötés és kapcsolattartás módját, saját maguk ütemezhetik a befizetéseket és kizárólag rajtuk múlik, személyesen, telefonon vagy interneten nyújtják be hiteligénylésüket.

Hatékony megoldás
A Cofidis Fapados Kölcsönét 2013-as bevezetése óta a piac egyik leginnovatívabb pénzügyi megoldásaként tartják számon a szakértők és részben ennek a terméknek köszönhetően választották a fapados kölcsön szót az év egyik legmeghatározóbb gazdasági divatszavának 2014-ben. Újszerűségének lényege, hogy a Cofidis a pénzügyekben eddig ismeretlen fapados üzleti modellt vezette be a személyi kölcsönök világába. Az első sorban tudatos, online generációt célzó konstrukció a fapados légitársaságok mintájára olcsó alapszolgáltatást nyújt a fogyasztóknak. Minden hitelfelvevő maga választhatja ki, melyek azok a plusz kényelmi tényezők, amelyekkel kiegészíti saját szerződését. Ahogy a repülőjegy esetében, a Fapados Kölcsön igénylése is egyszerűen, teljesen online intézhető. A fent említett piaci kihívásokra reagálva a Cofidis idén februárban átstrukturálta konstrukcióját, amely az átlagos jövedelmű fogyasztók esetében, 2.000.000 forintos kölcsönösszeg 5 évre történő felvétele esetén 14,99%-ra csökkentett referencia THM-et eredményezett, tovább döntögetve a drága személyi kölcsönökről kialakult sztereotípiákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik