Belföld

Balog: Simicska ellen fel kell venni a kesztyűt

Megrendült a jobboldali tábor önbizalma, pedig van ok az önbizalomra – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Mandinernek adott interjújában.

Elnehezedett, elkényelmesedett az utóbbi hónapokban a jobboldali tábor Balog Zoltán miniszter szerint. Úgy gondolja, hogy ha pillanatfelvételt készítünk, akkor látszódhatnak kevésbé sikeres ügyek, mint a netadó, a drogteszt vagy a vasárnapi zárva tartás. Hosszú távon azonban az látszik, hogy a Fidesz az elmúlt negyedszázad legerősebb politikai formációja.

A miniszter szerint a Jobbik erősödése a Fidesz bírálata. Balog szerint egyébként a Jobbik legalább annyira szélsőbaloldali, mint szélsőjobboldali párt. Ezzel együtt azt mondta, hogy ha elfogadja, hogy jobboldali, akkor az ő eredményeiket összeadva a Fideszével erős jobboldali fordulat látszik Magyarországon.

„Alapvető, hogy rendelkezésére kell állni a médiának. Én az ATV-be is el szoktam menni, sőt, még a Mandinernek is nyilatkozom, ha nagyon muszáj” – mondta a Simicska-médiumok kormánypárti bojkottjával kapcsolatban feltett kérdésre Balog, hozzátéve: a jobboldalon kialakult háborúban fel kell venni a kesztyűt. Szerinte egy gazdasági érdekkonfliktusról van szó, a kérdés pedig az, hogy ki irányítson: az érdekcsoportok vagy a választott vezetők? Balog elmondta: sosem lesz teljesen független a politika a gazdasági érdekektől, de a konfliktus felvállalása jelentős lépés a helyzet javítására.

Az egészségügyről szólva elmondta: a sok helyi érdek miatt nagy a vita a kórházközpontokról. A miniszter szerint rá kell venni az embereket, hogy utazzanak többet a jobb ellátásért. Balog azt is bejelentette, hogy a közeljövőben rendezni fogják a kórházak adósságát. Szerinte az OEP-pénzekkel is sokan trükköznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik