Belföld

GFG: Erősebb vagyok, mint valaha

Nem szeretne magyarázkodni G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója. Szerinte a "polgári" jelszót politikai terméknek minősítő kijelentései segítettek egy elfojtott probléma feldolgozásában a jobboldalon.

G. Fodor Gábor politológus szerint egy feldolgozatlan, elfojtott traumát segítettek feldolgozni kisebb botrányt kiváltó kijelentései – mondta az ATV műsorában. A Századvég stratégiai igazgatója korábban a Magyar Narancsnak adott interjúja során azt mondta: a “polgári Magyarország” jelszó csak egy politikai termék. Szerinte rengetegen mérgesek lettek, de ez hasznos volt: az emberek elkezdtek az értékeikről beszélgetni. Elmondta: nem tud úgy végigmenni az utcán, hogy ne szólítsák meg, ne érjenek hozzá.

Szerinte az, hogy a “polgári Magyarország” egy “politikai termék”, az nem jelenti azt, hogy ő például ne hinne olyan politikai értékekben, mint a bátorság vagy a hűség. Azt sem jelenti szerinte, hogy lehet politizálni valamilyen értékekbe vetett hit nélkül. G. Fodor elmondta: szerinte a Simicska-birodalomhoz tartozó médiatermékek kritizálják leginkább, ahol a “legnagyobb erővel fújják ezt a polgári Magyarország passzátszelet azóta is”.

Szerinte ha a Simicska-birodalom médiatermékeire mostantól ellenzékiként kell tekinteni, akkor a Fidesznek szüksége lesz olyan felületre, ahol az üzeneteit közvetítheti. G. Fodor a megújult közmédia kapcsán elmondta: egy hét alatt nem lehet kifogástalanul működő struktúrát létrehozni.

G. Fodor szerint nehéz, konfliktusos témákkal kezdődött a kormányzati ciklus, de hosszú távon kell figyelni a folyamatokat. Egy-két éven belül kell megvizsgálni az útdíj, a vasárnapi zárva tartás és a közmédia átalakításának kérdését.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik