Belföld

Deutsch: Iszonyat a vasárnapi zárva tartás

deutsch (deutsch)
deutsch (deutsch)

A Fidesz EP-képviselője a Facebookon üzent.

“Embert próbálóak a problémáink. Más, szerencsésebb országokban egekben az infláció, hanyatlik a gazdaság, esetleg polgárháború dúl vagy járványok pusztítanak. De mi sajnos nem ússzuk meg csupán ennyivel. Nálunk VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁS van. Iszonyat” – írta Deutsch Tamás.

A zárva tartó boltokról Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő is megemlékezett, nem is akárhogyan: egy meztelen nő képét posztolta a Facebook-oldalára, ami miatt a profilját le is tiltották egy időre.

A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a “vasárnapi pihenőnap” bevezetését, így 2015. március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben. A 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja végezhet munkát. Először  március 22-én vasárnap voltak zárva a jogszabály által érintett üzletek. 

A Hír24 vasárnap is nyitva tartó fotórovata végigjárta Budapest plázáit és parkolóit, és szembesült az emberiség legnagyobb félelmével: a teljes nihillel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik