Gazdaság

Boltzár: Azonnali módosítás jön, ha sok a kirúgás

atv (atv)
atv (atv)

Ha jelentős elbocsátási hullámot generál, akkor nem majd, hanem rögtön korrigálni kell a jogszabályt - közölte az EMMI államtitkára.

Politikailag és szakmailag is volt egyeztetés a tárcák között a vasárnapi zárva tartásról szóló jogszabály kidolgozása előtt – mondta Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkára az ATV Szabad Szemmel című műsorában.

Az államtitkár szerint külföldön, ahol hasonló szabályozás van érvényben, a társadalompolitikai hatások nem voltak kedvezőtlenek, így nálunk sem várhatóak ilyen hatások. Mint kifejtette: azt látják és gondolják, és így tervezték az intézkedést, hogy nem lesznek hátrányos következményei társadalompoltikai szempontból.

Czibere szerint menet közben folyamatosan értékelik a fejleményeket, egyeztetnek az érintett társadalmi szervezetekkel és nem meri kijelenteni, hogy nem lesz módosítva a döntés, ha kedvezőtlenek a társadalmi kilátások.

Közölte: az előzetes felmérés az NGM feladata lett volna, és ők verték is az asztalt, hogy a társadalompolitikai hatásokat látni kell előre.

Vannak gazdaságpolitikai összetevők, amelyeket az NGM fog vizsgálni, az EMMI számára pedig az lesz a fontos, hogy csökken-e a fogalkoztatás, történnek-e elbocsátások és a munkanélküliség megugrik-e – nyilatkozta.

Ha jelentős elbocsátási hullámot generál, akkor nem majd, hanem azonnal kell korrigálni – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik