Belföld

A Fidesz legyőzhető

fidesz(960x640).jpg (fidesz)
fidesz(960x640).jpg (fidesz)

Az MSZP szerint a vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményével az újpestiek ismét azt üzenik, hogy a Fidesz legyőzhető.

Kapcsolódó cikkek

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében pártja nevében egyúttal gratulált az MSZP-s Barrel Zoltánnak, aki – mint írta – a DK által is támogatva a szavazatok 56,48%-át kapta az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választáson. A szocialista politikus szerint Barrel Zoltán és az MSZP ismét bebizonyította: a Fidesz és a Jobbik a helyiek által ismert, és hosszú évek munkája révén elismert jelölttel legyőzhető.

Az MSZP arra kéri “a valódi változást akarókat”, hogy az április 12-i időközi országgyűlési képviselő-választáson az ajkai-tapolcai körzetben is menjenek el szavazni, támogassák a Fidesz és a Jobbik legyőzésére esélyes Pad Ferencet.

Kunhalmi Ágnes azt írja: fontos, hogy Magyarország minden változást akaró választója értse, a kétharmad lebontása után időközi választásról időközi választásra kell “visszatolni Magyarországot a centrumba. Meg kell védeni az országot a szélsőségektől, a Jobbiktól és a Fidesz szélsőséges önkényétől”.

Az időközi önkormányzati képviselő-választáson Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett, Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje a második helyen végzett 363 vokssal. A jobbikos Gál Györgyre 133-an szavaztak.

Újpest 2. számú egyéni választókerületében azért tartottak időközi önkormányzati képviselő-választást, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői helyéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik