Belföld

Vita a köz szolgálatáról, híradóról, nézettségről

szabó lászló zsolt (szabó lászló zsolt)
szabó lászló zsolt (szabó lászló zsolt)

Szabó László Zsolt büszke az M1-en indított hírcsatornára. Nem mond le. A Népszabadságnak elmagyarázza, miért beszél közmédiáról.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója elismeri a kezdeti hibákat, de inkább arra büszke, hogy „25 éve az első komoly változás indult el a közmédiában”, a kritikák mellett nagyon sok dicséret is érkezik, ami erősíti őket abban, hogy jó irányba haladnak.

A Népszabadságnak adott interjújában Szabó László Zsolt azt mondja: nem nézettségi elvárásokat kell teljesíteniük, hanem a társadalmi megrendelést kell kiszolgálniuk, a médiatörvény alapján. Az új hírcsatorna nézettsége pedig majd emelkedni fog, csak időt kell adni a nézőknek, és a készítőknek.

A megjelenés már a BBC és a CNN színvonalán van. „A műsorokat illetően ma még nyilván vannak olyan elemek, amelyekben van javulnivaló”, de „minden kezdet nehéz”, ők minden kritikát komolyan vesznek, de arra nem szolgáltak rá a kollégái, amit bizonyos sajtótermékek műveltek velük. A hibákat napról napra kiküszöbölik, és ma már üzemszerűen működik a hírcsatorna – tette hozzá.

Szerinte pontosan felmérték, hogy elindulhat-e az új csatorna, és tudták, az indulásnak vannak kockázatai, de ezeket vállalták. A Népszabadság újságírói Szabó László Zsolttal arról is vitáznak, közszolgálati média-e még az MTVA, amelynek tartalomszolgáltatási igazgatója a hírhamisító Papp Dániel. Az MTVA vezér szerint „Dani és a hírhamisítás egy külön történet”, a bírósági ítélet szerint nem hírhamisító, csak tűrnie kell, ha ezt mondják róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik