Belföld

Törvénysértő a Provokátorfigyelő

Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint törvénysértő a Fidelitas által létrehozott Provokátorfigyelő. Az oldalra felkerült emberek nevének és fényképének megjelentetése jogi aggályokat vet fel.

“Amikor a hatóság kialakította az álláspontját a provokátorfigyelővel kapcsolatban, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy már előzmények után tettük, hiszen 2006-ban az MSZP vezetése ugyanúgy kiadta a felhívást az aktivistáinak, hogy fotózzák le azokat, akik az MSZP miniszterelnök-jelöltjét kifütyülik a választási nagygyűléseken. Akkor azzal vádoltak, hogy politikai jellegű döntést hoztam, most pedig az MSZP ugyanazon vagy hasonló tevékenységet mélységesen elítéli. Ebben az esetben is jó lenne egységes mércével mérni. Tehát az álláspontunkat nem most alakítottuk ki – mondta Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke az mno.hu-nak. 

A Provokátorfigyelőt szerdán indította a Fidelitas azzal a céllal, hogy közzétegyék azoknak, az általuk provokátoroknak tartott baloldaliaknak a nevét, akik ellentüntetőként tűnnek fel a kormánypárt rendezvényein. A Fidesz ifjúsági szervezetének bejelentése után nem sokkal szinte valamennyi baloldali párt tiltakozott és elítélte a kezdeményezést. Szerda este tüntetés is volt emiatt, arról nem is beszélve, hogy az oldalt széttrollkodták a kommentelők. A Facebook bejelentette, törlik az oldalról a Provokátorfigyelőt. Ennek ellenére a Fidelitas megfelelő felületet keres az ötlet megvalósításához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik