Belföld

Diákokat küldetnek az állami ünnepekre március 15-én

március 15 fehérvár (március 15, )
március 15 fehérvár (március 15, )

Iskolánként tíz gyereket és egy kísérőt invitálnak a fővárosi eseményekre a Honvédelmi Minisztérium és a KLIK nevében.

Egy váci középiskoláknak címzett levelet tett közzé a Magyarinfo blog. Az email-ben a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalaés a Klebelsberg Intézményfenntartó központ nevében Fodor Gábaor, Megyeközponti Tankerületi igazgató invitál iskolás csoportokat Budapestre, a március 15-ei állami rendezvényekre.

A levél szerint az iskolánként tíz diákot és egy felnőtt kísérőt a HM buszai szállítják a fővárosba, majd később haza, illetve ebédet is biztosítanak számukra. Az iskolásoknak szoros programjuk lesz: reggel a Kossuth téri zászlófelvonáson kezdnek, majd a Nemzeti Lovas Díszegység, és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának vezetésével átvonulnak a Nemzeti Múzeumhoz, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét. Ezután családi programokon vesznek részt, majd csatlakoznak a HM országos, Nemzeti Dal szavaló akciójához.

A HM február végén hirdette meg, hogy azt szeretnék, ha március 15-én minden olyan településen, ahol van Petőfiről, Kossuthról, elnevezett vagy más 1848-hoz kapcsolható nevű utca, minél több ember gyűlne össze, és szavalná el egyszerre Petőfi Nemzeti Dalát.

A most nyilvánosságra hozott hivatalos levél végén az áll, hogy Pest megy 5 körzetéből, összesen 250 tanulóra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik