Belföld

Közeledik a tavasz

szélvihar (szél, szélvihar, viharkár, )
szélvihar (szél, szélvihar, viharkár, )

Elmarad a hét elején ígért havazás, egyre kevesebb felhő vár ránk, a szél is enyhül a hétvégére. Csütörtökre figyelmeztetést adtak ki a viharos szél miatt.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugaton várható fátyolfelhőkkel szűrt napsütés is. Gyenge eső inkább csak a déli határvidéken fordulhat elő. Somogy, Vas és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert a megerősödő északi, északkeleti szelet a Dunántúl nyugati, délnyugati részén néhol 70 km/h körüli lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között várható. Késő este -1, +4 fok közé hűl le a levegő – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Pénteken az ország délkeleti felében többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt azonban kevesebb felhőre van kilátás. Az Alföldön szórványosan kisebb eső előfordulhat. Nagy területen fokozódik viharossá az északi, északkeleti szél. A legerősebb széllökések az Alpokalján és északkeleten elérhetik a 70 km/h-t. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

Szombaton többnyire napos időre számíthatunk csapadék nélkül, csupán a déli országrészben lehet több fátyolfelhő az égen. Az északi, északkeleti szél még nagy területen lesz erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 9 fok között alakul.

Vasárnap többnyire napos idő várható kevés fátyolfelhővel az égen, csapadék nélkül. Az északkeleti szél tovább mérséklődik, de még élénk széllökésekre számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 10 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik