Belföld

Csintalan: megzsarolhatták a célpontosokat

"Ezeket az embereket nagyon átverték, mint szart a kerítésen" - fogalmazott a Népszavának Csintalan Sándor, reagálva a célpontosok felmondására.

A Lánchíd Rádió – valamint a Hír Tv korábbi – műsorvezetője úgy véli, a célpontosokat megzsarolhatták, hogy ilyen döntést hozzanak. Maga is részt vett a célpontosok “furcsa kedd éjszakai” vitáján, és úgy vélte, a felmondás nem a stáb saját jól felfogott döntése volt – derül ki a Népszava cikkéből.

Kisberk, akit szerinte a “team” vezetőjeként is lehet nevezni, Csintalan elmondása szerint kijelentette, nagy a félelmük, hogy a kormánypárti politikusok nem jönnek a tévébe. “De ez egy oknyomozó újságírónál miért jön elő szempontként?” – teszi fel a kérdést a korábbi szocialista képviselő.

Csintalan szerint ő rákérdezett, hogy mondtak-e neki a vezetők olyat, ami morálisan elviselhetetlen lett volna, amire Kisberk azt mondta, “ilyen nem volt”.

Szerdán a Célpont című műsor szerkesztői így búcsúztak: „Orbán Viktor nem geci. Viszlát”. „Dehogynem. Geci!” – reagált Simicska egy kollégája elmondása szerint. “Kollégája szerint egyáltalán nem volt indulatos, inkább ironizált a videón, és a kormányfő mellett nyilvánosan kiálló, majd felmondó Hír Tv-s újságírókon” – írja a hvg.hu.

A kormányközeli Pesti Srácok viszont Simicska egészen más reakciójáról ír. E szerint a vállalkozó kedden éjszaka telefonon még arról győzködte a Célpont egyik munkatársát, hogy ne álljanak fel és folytassák a műsor készítését. A lap úgy tudja, a terjedelmes beszélgetésekben Simicska egyebek mellett elismerte, hogy február 5-én este – felmondásuk előtt – valóban azt közölte Liszkay Gáborral, a Magyar Nemzet főszerkesztőjével és a Hír TV elnökével, illetve Csermely Péter főszerkesztő-helyettessel, hogy fordulatot vár. Arról is beszélt, hogy valóban van háború közte és a kormánypárt között, azt pedig ő fogja megnyerni. Az üzletember végül veréssel fenyegetőzött. “Ha felálltok, akkor bemegyek, és baszd meg, megtakarlak!” – fakadt ki Simicska Lajos. A beszélgetésről hangfelvétel készült.

Simicska Lajost az Indexnek sikerült elérnie. A hírportálnak mondta azt: “Ezek tróger, jellemtelen gecik.” Simicska elismerte, kedden éjjel többször is tárgyalt telefonon Kisberk Szabolccsal, a Célpont szerkesztőségvezetőjével. Az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy mentsem a helyzetet és maradásra bírjam a stábot, mondta a vállalkozó.

A Célpont stábja volt egyébként az, amelyik a Kocsis Máté által bedobott újságírói drogteszt felvetése után büszkén lobogtatta vizeletmintája eredményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik