Belföld

Feljelentést tett az Együtt a „Kubatov-gárda” miatt

Kubatov-Gabor(2)(210x140).jpg (Kubatov Gábor)
Kubatov-Gabor(2)(210x140).jpg (Kubatov Gábor)

Bűnszervezetben elkövetett személyes adattal való visszaélés, a választás rendje elleni bűncselekmény, költségvetési csalás és csalás a gyanú.

Az Együtt közölte, hogy szerdán a Legfőbb Ügyészséghez, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságoz, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz fordult a Szabad Európa Csoport és a Fidesz közti kampány-együttműködés miatt. A párt álláspontja szerint a két szervezet közös tevékenysége több ponton is törvényt sértett.

Mint ismert, a múlt héten egy aktivista arról számolt be, hogy részt vett a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató irányítása alatt működő Szabad Európa Csoport tevékenységében. A „szabadcsapat” fizetett aktivistái a rezsicsökkentés ívének aláíratásán túl a választók személyes pártszimpátiájáról gyűjtött adatokat.

Szigetvári Viktor Együtt-elnök szerint a megvalósult cselekmények a demokratikus államberendezkedés alapját ásták alá. Az aktivisták úgy kezeltek különleges adatokat, hogy az érintettek ahhoz nem adták hozzájárulásukat, az aktivisták kifizetése során pedig megsértették az adózási szabályokat, elfedték a kifizetésre kerülő pénz forrását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik