Belföld

Gyurcsány lett az elnök

Valószínűleg a Hungexpo falai is kiszakadnak, ha be is van dugva az a villanygitár, amivel a régi-új elnök érkezett a tisztújítóra.

Újra elnöknek választotta Gyurcsány Ferencet aDemokratikus Koalíció tisztújító kongresszusa – közölte a párt. Gyurcsány Ferenc egyedül indult a tisztségért. A közleményben konkrét számok ismertetése nélkül szavazati sorrend alapján felsorolják az alelnököket is. Újra Molnár Csaba lett a párt ügyvezető alelnöke, további alelnökök a holtversenyben végzett Vadai Ágnes és Niedermüller Péter, valamint Nagy-Huszein Tibor és Varju László. A megválasztott tisztségviselők két évre kaptak mandátumot.

Délelőtt megdicsértük Gyurcsány Ferencet, amiért magát nem szerepeltette az uj DK-imidzset domborító béna kis videóban, és tessék, szembejött ez a kép:


Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusán készült, ahol az exminiszterelnök polgárinak nevezte pártját. Szó szerint: “A DK a jövő pártja, a jövő polgári Magyarországának az egyik pártja.” Az MTI szerint arról beszélt: ideje megmutatni, “hogy ez a föld nem a reménytelenség vidéke, van alternatívája a menekülésnek, a semmittevésnek, a meghunyászkodásnak”. “Oka van annak, hogy ademokratikus sokaság azt kívánja, minél előbb, lehetőleg 2016-ban előrehozott választásokat tartsanak.”

“Ehhez nem elég elküldeni a jelenlegi rezsimet, mert ez a feladatuk könnyebbik fele. A DK-nak az a dolga, hogy 2016-ra megmutassa, képes másokkal együtt kormányozni Magyarországot, hogy mindenki láthassa a Demokratikus Koalíció kormányzóképes erő.” A kongresszussal folyamatot indítanak el, “amely megmutatja, hogy képesek vagyunk többet mondani és tenni a rendszer tagadásánál, képesek vagyunk megmondani, hogy mi történik annak bukása után”.

A rockos videók pedig – a hvg.hu tudósítása szerint – azért kellenek, hogy kiragadják az embereket a búskomorságból, nem így kell harcolni ugyanis az Orbán-rezsim ellen, magyarnak lenni pedig nem sírva vigatás.

A tisztújítón két évre választanak elnököt, éppen szavaznak. Még jelentkezünk.

Update: most érkezett a hír, hogy elmarad a délutánra, a kongresszus végére beígért sajtótájékoztató. Magyarázat nincs. Ki érti ezt?

Ez egyébként a harmadik sajtótájékoztató, amit az utóbbi napokban visszamondanak. Az első a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagút (tudják, a leomlott támfallal) megtekintése lett volna, a másikat Deutsch Tamás tartotta volna az internetkonzultációról, és most ez. Az okokról egyik esetben sem tudunk.

Véletlen? Nem hinnénk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik