Belföld

Megjött Gyurcsányék rockos videója – zokogunk

Négy kliprészletből lett... négy kliprészlet. Mit mondhatnánk? :(((

Pedig olyan jól indult. Azt eddig is tudtuk, hogy Gyurcsány – bukott politikustól példátlan leleményességgel – képes bármikor magára irányítani a figyelmet, éhségsztrájkkal, főzéssel, tortaosztással, vagy egy szilveszter előtti dj-partival a belváros közepén. Most pártján volt a sor: napok óta lázban tartják a netet a Clash Sould I Stay or Should I Go című számára neonszín sportcipőkben, bólogatva-grimaszolva gitározó DK-sokat (Vadai Ágnes, Molnár Csaba, Kerék-Bárczy Szabolcs, Vágó István – róla legalább tudjuk, hogy zenélni tud) szerepeltető kis videók. 

A dal Gyurcsány egyik kedvence, ezzel indított a bulin is, címe pedig (“menjek vagy maradjak?”) finoman rímel az exminiszterelnök legendás “el lehet menni” mondatára is, úgyhogy bár ő meglepő szerénységgel kimaradt a videókból, éreztük, hogy vastagon benne van a keze. Nekünk viszont csak kérdéseink maradtak:

-Mi ez az egész?
-Miről akarják elterelni a figyelmet?
-Miért csak gitárosok vannak az együttesben?
-Most akkor egyszerre támogatja őket az összes vezető futócipőgyár?
-Kerék-Bárczy Szabolcs miért Hannibal Lectertől tanult mosolyogni?
-Vadai Ágnes miért néz úgy ki, ahogy a Bestiák együttes egykori stylist csapata a nyolcvanas évek eleji hajmetál-robbanást szerintünk elképzeli?

 

Most kikerült a teljes videó, ami a kis húszmásodperces etapokhoz képest a következőt nyújtja:

Semmit.

Gyurcsányék ugyanis egyszerűen fogták és

összefűzték őket.

A Demokratikus Koalíció Facebook-oldalára kikerült videó apropója és a színes sportcipők rejtélye pedig a következő:

Logóváltás

:((((((((((

Update: Hogy legalább egy kicsit vicces legyen a történet, az Index utánajárt a szerzői jogi dilemmának és kiderítette: a klipek posztolásakor Gyurcsányék nem rendelkeztek engedéllyel a Clash-sláger használatához. Egyrészt azt hitték, harminc évnél régebbi számhoz nem kell, másrészt úgy voltak vele, hogy majd utólag megoldják. Csak most keresték meg a Universalt, akitől – a Sony mellett – engedélyt kell kérni. Úgy tűnik, a kiadó rugalmasan intézi az ügyet, nem bünteti meg őket. Azt nem árulták el a DK-nál, hogy a portál megkeresése miatt kezdtek-e el intézkedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik