Belföld

Szigetvári Viktor kétharmaddal nyert

szigetvári viktor, juhász péter (szigetvári viktor, juhász péter)
szigetvári viktor, juhász péter (szigetvári viktor, juhász péter)

A volt társelnök a szavazatok 68 százalékát szerezte meg az Együtt - A Korszakváltók Pártjaszombati tisztújításán.

Szigetvári Viktor volt társelnököt választották meg az Együtt – A Korszakváltók Pártja elnökének a párt tisztújító küldöttgyűlésén szombaton Budapesten.

Szigetvári Viktor az érvényes szavazatok több mint 68 százalékával nyerte el a tisztséget. Mandátuma két évre szól.
Az elnöki posztra Szigetvári Viktor mellett Pápa Levente, Juhász Péter és Szelényi Zsuzsanna kapott jelölést. Szelényi Zsuzsanna nem indult el a posztért, Juhász Péter pedig még a szavazás előtt visszalépett Szigetvári Viktor javára.

A párt alelnökévé Pápa Leventét és Juhász Pétert választották meg.

Csapajátékos

A választást követő sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor jelentette be, hogy Sértő-Radics István kapta meg az Együtt országos politikai tanácsának elnöki posztját, amelyet korábban Bajnai Gordon töltött be.

Az új elnök úgy fogalmazott: csapatjátékos, csapatban gondolkodik, az Együtt pedig továbbra is közösségként fog működni, mert egy ember nem tudja “rendbe rakni a magyar ellenzék baját”.

Erőt akarnak mutatni

Az is a céljuk, hogy ők legyenek az az erő, amely “meghatározza a magyar ellenzék megújulását” – fogalmazott Szigetvári Viktor. Szeretnék elérni, hogy egy év múlva mindenki tudja, az Együtt küzd a legkeményebben a korrupció, a szervezett lopás ellen – jelentette ki.

Az új elnök leszögezte, hogy az Együtt a jövőben szókimondó, realista párt lesz, szakítanak “nem az elmúlt 25 évvel önmagával”, hanem az elmúlt 25 év hibáival és a hazugsággal. Problémának nevezte, hogy bal- és jobboldali pártok, valamint a liberálisok “és mások ámítják az embereket”. Az Együtt viszont “kegyetlen őszinteséggel” fog politizálni a nyomor csökkentéséért, a középosztály felzárkóztatásáért és a költségvetés rendbetételéért – ígérte.

Antikorrupciós mozgalmat indítanak

Juhász Péter bejelentette, olyan országos antikorrupciós mozgalmat indít, amely a tervek szerint alkalmas lesz arra, hogy “bázist teremtsen Orbán Viktor rendszerének bemutatására”. Hangsúlyozta, hogy ennek során bármelyik másik párttal, vagy bármely civillel készek együttműködni és várják a helyi szintű együttműködésre jelentkezőket. Ha a mozgalom sikeres lesz, akkor 2018-ban nem lesz kérdéses, hogyan váltsák le a kormányt – tette hozzá.

Pápa Levente azt mondta, a párt és a múlt évi önkormányzati választás előtt elhunyt Váradi András nevét viselő alapítvány körül felállítandó szakpolitikai műhelyeknek minden magyar állampolgár által vállalható jövőképet kell felrajzolniuk. Hangsúlyozta, hogy a munkaerőpiac, a létbiztonság és a közbiztonság problémáira szeretnének megoldásokat kitalálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik