Belföld

Schmitt Pál győztesnek érzi magát plágiuma ügyében

schmitt pál (schmitt pál)
schmitt pál (schmitt pál)

A tavaly a Nemzet Sportolói közé is beválasztott volt köztársasági elnök kicsit máshogy emlékszik doktorija történetére.

Nagyváradon járt Schmitt Pál, és egy ott adott interjújában talált érdekes mondatokat a nol.hu. Az újságíró a plágiumügy tanulságaira volt kíváncsi, mire a volt elnök az alábbi választ adta:

„Semmilyen tanulsága nincsen számomra. Én büszkén, egyenes derékkal és jó érzéssel mondtam le a mandátumomról, ezt a parlament elfogadta. Aztán részt vettem egy peres ügyben az egyetemmel szemben, amit megnyertem, és ők is deklarálták, hogy semmiféle etikai vétség nem történt. Következtetést nem vonok le belőle. Úgy éreztem annak idején, hogy jót cselekedtem.”

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Semmelweis Egyetem szenátusa 2012. március 29-én megfosztotta Schmitt Pált doktori címétől.

Azonban az egyetem 2013. májusában, Schmitt Pál fellebbezésére ismét megállapította: a volt államfő doktori értekezése már a benyújtás pillanatában sem felelt meg a követelményeknek. Schmitt ezután lemondott doktori címéről. Azóta nem először nyilatkozik félreérthetően az ügyről. Tavaly novemberben a Sport pluszban jelent meg vele egy interjú, ahol azt állította, hogy megnyerte a fellebbezést, ami úgy is értelmezhető, mintha még mindig doktornak gondolná magát. (Azt mondta, hogy nem vonták vissza a doktori címét, ami végülis igaz, mert ő mondott le róla.)

Akármi is legyen az igazság, az biztos, hogy számtalan önfeledt, szórakoztató pillanatot köszönhetnek a magyar netezők a volt köztársasági elnöknek. Csokorba gyűjtöttük őket, íme! 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik