Belföld

Orbán mattot adott, de lehetnek még vezéráldozatai

Sakk(960x640).jpg (sakk, )
Sakk(960x640).jpg (sakk, )

Orbán kilóra megvette Simicska embereit, akik klasszikus bolsevista puccsot követtek el a szabadszájú vállalkozó ellen. 

A 168 ÓRA úgy tudja, a lelkiismeretükre hivatkozó Simicska-médiabirodalom távozó vezérei valóban a közmédia vezetői lehetnek. Állítólag maga a kormányfő tett nekik anyagilag és politikailag is visszautasíthatatlan ajánlatot. Orbán Viktor ezzel három legyet ütött egy csapásra. Megoldotta a közmédiában a káderhiányt, „elkötelezett híveket szerzett magának, és mattot adott Simicskának”.

Azt már a Figyelő írja, hogy a kiadójánál történeteket Simicska árulásnak tartotta, váratlanul érte. Emberei napokkal korábban tudtak róla, hogy a Népszavában nekimegy Orbánnak. Nem ő okozott meglepetést, hanem neki a főszerkesztői. A lelkiismeretükre hallgató vezetők időzítése egyáltalán nem volt véletlen, előkészített akció volt. Emberei pontosan tudták, hogy Simicska Ausztriába készül. „Egy sem akadt közülük, aki a szervezkedés idején lojális maradt Lajoshoz” – mondta a Simicska-birodalomban otthonosan mozgó, névtelen forrás. Szerinte érdekes lenne megfejteni, “ki állhatott a puccs mögött”.

Simicska Lajos nem a kormányfőt fogja támadni a birtokában lévő médiumokon keresztül. Inkább a második vonalat. A Figyelő úgy tudja, “Habony Árpádról például nagyon érzékeny információk birtokában van”, és “betárazva várnak Lázár Jánosra és Rogán Antalra nézve is kényes akták”. 

A Fidesz frakcióvezetője nem hiszi, hogy személyesen lenne félnivalója Simicska Lajostól. Rogán Antal az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában azt állította: két kezén meg tudja számolni, hányszor beszéltek egymással életükben. Nem hiszi, hogy a vállalkozó róla tudna olyat mondani, ami számára hátrányos, bár – tette hozzá némi heherészés után – ahogy elnézte „a pénteki szóhasználatát, abból az következik, hogy mindenkire nézve tud hátrányosat mondani, legfeljebb az embernek ezt nem kell magára vennie”. A frakcióvezető szerint pártjának nem kell tartania attól, hogy Simicska Lajos kipakol.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik