Belföld

Budaörs újabb válasza az útdíjra: korlátozott parkolás

Budaörs korlátozott parkolást vezet be május 1-étől. A templom téren és környékén 2 óra várakozás után büntethetnek.

Mivel egyre több aggasztó forgalomszámlálási adat érkezik, Budaörs elérkezettnek látta az időt a beavatkozásra – írja a Velvet. A hír alapja egy 2014. decemberi határozati előterjesztés. A 2011-re kidolgozott parkolási rendelet azt tartalmazta, hogy a város egyes zónákban időkorláthoz köti az autósok várakozását. A tervezet szerint munkanapokon 8-12 óra között két órát lehetne várakozni a belvárosban, fizetni azonban ekkor sem kell. Két óra parkolás után viszont büntethetnének a közterület-felügyelők. Az autósoknak időmérő tárcsát kell beszerziük, például a polgármesteri hivatalban.

A szabályozás nem vonatkozik a érintett területen élőkre, az orvosokra, egészségügyi dolgozókra. A korlátozás a Budaörsöt kettészelő főutat, a Szabadság utat a Kisfaludy utcától a Templom térig, illetve a Templom tér teljes, autók által használható területeit érinti.

A Velvet önkormányzati forrása szerint a városban február végén várható testületi ülés, ott megválaszolhatják a korlátozással kapcsolatos kérdéseket és kijelölhetik, pontosan mekkora területen is vezessék be a korlátozott parkolást.

Wittinghoff Tamás polgármester a portál érdeklődésére elmondta: a szándék az amúgy már elfogadott parkolási változások minél előbb történő hatályba léptetése. Kiemelte: fontos dolog, hogy„értsék a budaörsiek, hogy nem velük akarunk kitolni”, épp ezért nem vezették be a fizetős parkolást, mert az komoly ellenállást váltott volna ki. Budaörs egyébként komoly kötöttpályás kapcsolatban, egy új elővárosi vasútban is gondolkozik, de ehhez a környező települések összefogására, EU-s és kormányzati támogatásra is szükség lenne – írják. Wittinghoff Tamás szerint a parkolás szabályozása sem fogja megoldani az útdíjjal a városra szabadított autók problémáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik