Belföld

Hol van, hol nincs jelentősége a kétharmadnak

pintér sándor (pintér sándor)
pintér sándor (pintér sándor)

Most Pintér Sándor azt mondta, hogy van neki, Kövér meg Orbán korábban azt, hogy nem fontos.

Jövő vasárnap időközi országgyűlési képviselőválasztást tartanak Veszprémben, a kampányban Pintér Sándor belügyminiszter lakossági fórumra látogatott a városba. A tárcavezető, akit Némedi Lajos fideszes képviselőjelölt hívott meg, azt mondta: a Belügyminisztérium működése kétharmados törvényekre épül, ezért fontos, hogy megmaradjon a fideszes képviselők kétharmados többsége a parlamentben.

Pintér kiemelte, hogy a Veszprém környéki települések „200 millió forinthoz jutottak” az önkormányzati adósságállomány átvállalásával, de beszámolt a Terrorelhárítási Központ, a büntetés-végrehajtás, a vízügy és a rendőrség tevékenységéről is.

Decemberben évértékelő nyilatkozatában Kövér László házelnök még arról beszélt az MTI-nek, hogy semmilyen jelentősége nincs, ha elveszítik a kétharmadot, az csak kényelmet biztosít számukra, „baj esetén ugyanis kompromisszum nélkül tudnak cselekedni”. A tavalyi országgyűlési választások után nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök is azt mondta: „nincs jelentősége annak, hogy lesz-e kétharmad vagy sem”, a lényeg, hogy folytassák a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik