Belföld

Nagyot kaszált Németh Balázs a Tüskecsarnokon

nemeth-balazs(210x140).jpg (németh balázs)
nemeth-balazs(210x140).jpg (németh balázs)

Havonta mintegy félmillió forintért dolgozott Németh Balázs családi BT-je a Nemzeti Sportközpontoknak, 2012 júniusától 2014 végéig. Egy ideig ezzel párhuzamosan az MTVA Híradó centrumának főszerkesztője is volt.

Németh Balázs, a közszolgálati híradó műsorvezetője tavaly MTVA-s állása mellett a Nemzeti Sportközpontoknak is dolgozott – írtuk a hét elején. Némethék családi BT-jével a Tüskecsarnok PR- és kommunikációs feladatára szerződött az új Puskás Stadion építéséért is felelős NSK-val, egy évre havi fél millió forintért. 

Az NSK akkor annyit elárult, hogy Németh 2014 előtt is dolgozott nekik, azt viszont nem mondták meg, hogy mennyiért. Kérdésünkre pénteken reagáltak, válaszukból pedig kiderült: Némethék cége, a Kabala Média 2012 júniusa óta kap pénzt tőlük, az első félévben havi 457 forint plusz áfához jutottak az NSK-től, a második-harmadik évben pedig havi 435 ezer forint plusz áfához. Ez így összesen mintegy 14 millió forint. A feladat egyébként két és fél évig ugyanaz volt: a Tüskecsarnok project PR és kommunikációs tevékenységének ellátása.

“A Kabala Média BT a Tüskecsarnok project PR és kommunikációs tevékenység ellátására 2012.06.01. és 2012.11.30. napja között nettó  3.240.000,-Ft összegű, míg  2013.01.01. és 2013.12.31. között a 2014. évivel megegyező összegű megbízási szerződéssel  dolgozott az NSK-nak” – írták válaszukban. 

Az NSK-val szerződő Kabala-Média Bt. Némethék családi cége, még 1995-ben alapította Németh Balázs apja, Németh Lajos meteorológus. Németh Lajos kültag, ahogy fia is. 

Németh Balázsról 2013-ban derült ki, hogy újságíróként, az MTI Híradócentrum akkori főszerkesztőjeként maga is érintett a trafikügyekben: feleségéhez, Varga Patríciához a koncessziók kiosztásakor két nagykovácsi trafik került.

A trafikügy nyilvánosságra kerülése után egy évvel, Németh az MTVA híradójában hívta fel magára a figyelmet, amikor műsorvezetőként szóvá tette, hogy szerinte egyes hírportálok elhallgatják a Magyarországgal kapcsolatos jó híreket. Az eset után a Médiatanács eljárást indított Németh ellen, hiszen a médiatörvény szerint a politikai hírekhez nem lehet hírolvasói véleményt fűzni. Az eljárás végeredménye pénteken derült ki, eszerint az M1 megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát, ezért figyelmeztetésben részesítették a csatorna médiaszolgáltatóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik