Belföld

Elkaszálhatják az „igazságosztó” köztévést

Németh Balázs a Híradóban fejtegette, hogy szerinte elhallgatják a „jó híreket” a hírportálok. A Médiatanács eljárásokat indít.

Furcsa kirohanást tett több mint egy hónappal ezelőtt az M1 Híradójának műsorvezetője. Németh Balázs arról beszélt, hogy „kifejezetten jó hír érkezett a magyar gazdaságról”, amit szerinte az mutat a legjobban, hogy „több internetes oldal elhallgatta vagy megpróbálja elhallgatni a Moody’s hitelminősítő döntését”, amivel egyébként negatív kilátásról stabilra módosították Magyarország bóvli besorolását. „Ezek azok a kritikus hírportálok, amelyek máskor mindenről hosszan beszámolnak, ami szerintük Magyarországnak vagy a magyar embereknek rossz. De most nem volt könnyű hetük, sok mindent kellett elhallgatniuk” – fejtegette Németh, olyan híreket sorolva példaként, melyek egyébként minden nagyobb hírportálon megjelentek.

Németh kirohanása után megkerestük az MTVA-t, hogy megkérdezzük: azonosulnak-e az elhangzottakkal és lesz-e következmény. A válaszból annyi derült ki, hogy a közmédia szerint amit a műsorvezető elmondott, nem vélemény volt, „hanem összegezte a napokban történt eseményeket”.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hétfőn közölte, hogy arról döntöttek, hogy hatósági eljárásokat indítanak a Híradóban elhangzott műsorvezetői kommentárral kapcsolatban, a médiatörvény ugyanis tiltja a politikai hírekhez fűzött műsorvezetői véleményt.

Emellett 160 ezres büntetést szabtak ki a TV2-re burkolt reklám miatt, miután a Mokkában egy idősotthon és egy hotel által támogatott műsorrészben kizárólag a szponzorok szolgáltatásait mutatták be, emellett a hangos reklámok miatt 180 ezer forintos bírságot kap az ATV, 120 ezret az RTL Klub és 700 ezret a TV2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik