Belföld

A Jobbik gyorsítaná a menekültügyi eljárásokat

A Jobbik indítványozza, hogy a több hónapig húzódó menekültügyi eljárások záruljanak le 7-10 nap alatt.

Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese bírálta, hogy idén január közepéig több mint 5000 menekült érte el Magyarországot, ami duplája a két évvel ezelőtti éves adatnak. A menekültügyi eljárások felgyorsítását követelve kijelentette azt is, hogy meg kell különböztetni azokat a származási országokat, ahol komoly politikai kockázattal, üldöztetéssel nem lehet számolni. 

Fenntartják, hogy továbbra is menedéket kell adni azoknak, akik valódi üldöztetés elől menekülnek, az ő arányuk azonban csak 8-16 százalékát teszi ki az összes ide érkezőnek, a többiek gazdasági megfontolás mentén választják a bevándorlást Javasolják, hogy a biztonságos országokból érkezőket ne kelljen befogadni és milliárdokért ellátni, s csak azok kapjanak ellátást, akik együttműködőek. 

Emellett azt is szorgalmazta, számolják fel, hogy a déli, délkeleti határon maffia-módszerekkel, pénzért hozzák a menekülteket, akik megsemmisítik irataikat és azonosíthatatlanul mennek át az országon, további biztonsági kockázatot jelentve. A nyugati szigorítások miatt attól is tartanak, hogy Magyarország célországgá válhat. 

Követelik továbbá a menekültszállók zárttá tételét, mert ez szavatolja a magyar lakosság szubjektív biztonságérzetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik