Belföld

„Mákos bukta, rozscipó, Leáraz a kommandó”

Kifli (kifli, )
Kifli (kifli, )

A kiflikommandóról mesél Dávid Ferenc.

A közgazdász doktor, aki talán nem mellékesen a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára,  ugyan kezdetben nem nevezi meg a Fidesz frakcióvezetőjét, de egyértelművé teszi, hogy ki is írása főhőse. A Népszavában közölt publicisztika visszaidézi azt az elszánt harcot, amit Rogán Antal vívott a híres-hírhedt bérkommandó élén „nagy lelkesedéssel, viszont kevés hozzáértéssel. (…) közben megismertette az országgal az “elvárt béremelés” addig ismeretlen fogalmát. Ami originálisan ostoba felvetés volt, hiszen közgazdaságilag értelmezhetetlen a kifejezés”.

Dávid Ferenc úgy látja, a hőse által meghirdetett országvédelmi akcióterv badarság, mert Magyarországot nem a külső, hanem az olyan belső támadásoktól kellene óvni, mint a reklámadó, az útdíj, az élelmiszerlánc-felügyeleti díj, az üzletek vasárnapi zárva tartása. A VOSZ-főtitkár azonban nem ezért ragadtatta magát írásra, hanem mert a szintén a közgázon végzett Rogán nem értette, miért nem mozog együtt a benzin- és gázolajárakkal együtt a pékáruké.

Ekkor – saját bevallása szerint – „elszabadult” az agya és már látta is maga előtt főhősét, aki reggel beül sofőrje mellé az autójába, amelynek „oldalán nagybetűkkel a felirat: KIFLIKOMMANDÓ. Alatta a webcím: www.kiflikommando.hu. és a fel- és bejelentések regisztrálását szolgáló e-mail cím: kifli@kommando.hu. Az autó tetején megkülönböztetett fényjelzés kibocsátására alkalmas lámpa van, ami nem gömbölyű és nem kék, hanem kifli alakú és jobb híján zsemlyeszínű”.

Nincs mese, új, unortodoxiás fogalommal kell megbarátkozni, az „elvárt béremelés” után jön az eddig ismeretlen „elvárt árcsökkentés” – jósolja. “Értelmezni, elemezni és gondolkodni nem szükséges. A kiflikommandó forradalmi élcsapatként képviseli a központi akaratot és közérthetően megfogalmazza a helyes irányt: „Mákos bukta, rozscipó, Leáraz a kommandó. Piacgazdaság, neked annyi!” – zárja írását Dávid Ferenc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik