Belföld

A NAV vizsgálódhat a tüntetők ellen

Tényi István (Tényi István)
Tényi István (Tényi István)

Csalás miatt tett feljelentést Tényi István, a Fidesz „hivatásos feljelentője”. Az adóhatóság nem indít büntetőeljárást, de vizsgálat lehet.

Tényi István, a V. kerületi Fidesz tagja ismeretlen tettes ellen tett bejelentést, mert csalást gyanított a kormányellenes tüntetők pénzügyei körül, a rendőrség viszont a NAV-hoz továbbította az ügyet. A VS.hu birtokába került dokumentum szerint azonban az adóhatóság sem indít büntetőeljárást, a NAV bűnüldözési osztálya az adóhatóság Panaszügyek és Közérdekű Bejelentések Főosztályára továbbította a bejelentést.

Tényi azt kifogásolta, hogy a tüntetők szerinte nem adóztak a demonstrációkon gyűjtött adomány után, a tüntetésszervezők szerint viszont a pénz jótékony célú adománynak minősül és nem illetékköteles. Elszámolásaikat egyébként közzétették, ahogy azt is közölték, hogy a fennmaradó összeget újabb megmozdulásokra szánják.

Tényi István rutinos feljelentő, a Norvég Civil Támogatási Alap ügyében tett feljelentésével vált ismertté. Korábban a Szersa Oktatási Központ tanáraként saját munkahelye ellen is tett bejelentéseket, majd eljárás indult ellene, mert egy Bagdad bombázásáról készült fényképpel üzente néhány diákjának, hogy „nagyjából ez marad az iskolából is”. Jelenleg a Than Károly Ökoiskola tanáraként a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vizsgálódik ellene, miután egy diákja által közzétett antiszemita, politikai tartalmú képpel kapcsolatban fejezte ki tetszését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik