Belföld

A Klik vizsgálja az antiszemita tanár ügyét

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vizsgálatot indított a tanítványaival zsidózó, feljelentéshalmozó tanár ellen.

Tényi István Facebook-falára posztolt egy Gyurcsány Ferencet mint csótányt ábrázoló képet egyik tanítványa. A mellé írt szöveg ez volt: „Figyelem! Gyurcsótányirtás! Taposd el! Izraeli ormányos gyurcsótány”, a karikatúra Gyurcsány-arcára pedig egy Dávid-csillagot is pingált az alkotó. Tényi István, aki egyébként korábban az V. kerületi Fideszt erősítette, tetszését fejezte ki a kép kapcsán.

A Klik-nek viszont nem tetszhet a Than Károly Ökoiskolában magyar nyelvet és irodalmat oktató férfi ténykedése, ugyanis a Hír24 kérdésére azt a tájékoztatást adták, hogy a központ vizsgálatot indított a tanár ellen.

Tényi István neve ismerős lehet a sajtóhírekből: nyáron fideszes e-mail címéről jelentette fel a norvég pénzek kezelését végző Ökotárs Alapítványt, decemberben a HVG-címlap miatt fordult az ügyészséghez. Ellene is indult már eljárás: korábban Bagdad bombázásáról készült képpel üzente meg diákjainak: „nagyjából ez marad az iskolából is”. De ő jelentette fel a kormányellenes tüntetés szervezőit, mondván azoknak adóköteles bevétele származott a demonstrációból. Tévedett, ahogyan a Kettős Mérce megírta: a megmaradt pénzt a szervezők ügyvédi letétbe helyezték további tiltakozások megszervezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik