Belföld

Volt kormánytagé lehet az Újpest

Újabb focicsapat kerülhet Fidesz-közeli kezekbe. Az egykori infokommunikációs államtitkár sajtóértesülések szerint 3 milliárd forintot adna az Újpestért.

A Cink meg nem erősített információi szerint Vályi Nagy Vilmos tárgyal a klub megvételéről Roderick Duchatelet-vel. Az Újpest Orbán Viktor és édesapja kedvenc futballcsapata.

A cikk emlékeztet: ha végül igaznak bizonyulnak az egyelőre meg nem erősített hírek, a Videoton, a Fradi és az MTK után az Újpest lehet a következő olyan NB1-es csapat, amelyik tulajdonosa vagy vezetői révén közvetlenül kapcsolódik a kormányzathoz.

A portál információi szerint a sportberuházásairól ismert Duchatelet 4 milliárd forind feletti árat kérne, a vevő azonban jóval kevesebbet, 3 milliárdot áldozna az Újpestre.

Újpesti forrásokra hivatkozva azt írják: Duchatelet annyira nem akar költeni a klubra, hogy olyan kiadásokat sem fedez már, mint a tisztítószerek megvétele. Az eseményekre rálátókra hivatkozva megjegyzik: a miniszterelnök megelégelte, hogy Duchatelet alatt sorvadozik az Újpest, ez is magyarázhatja egy volt kormánytag esetleges feltűnését.

Vályi már korábban is megfordult az Újpest közelében: amikor az Újpest tavaly nehéz helyzetbe került, amiből csak az NB1-es indulási jog új cégre való átruházásával tudott megmenekülni, az akció után Duchatelet többek között neki is nyilvánosan mondott köszönetet a segítségéért.

A Bors információi szerint Szijjártó Péter a Kispestre vethetett szemet, igaz, ezt a jelenlegi tulajdonos George Hemingway cáfolta, magyarázata szerint „nem Szijjártó Péterrel, hanem Barack Obamával állunk tárgyalásban”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik