Belföld

Tescós termékeket osztogatott Gyurcsány

Demokratikus Koalíció (DK) és a Tesco esetleges összejátszásáról közölt cikket a Magyar Nemzet. Kedvező árú termékek tették gyanússá Gyurcsányt.

Ahogyan beszámoltunk róla: csütörtökön ételosztást tartott a DK a Blaha Lujza téren. Az mno.hu-n megjelent beszámoló szerint a Magyar Nemzet helyszínen tartózkodó munkatársának feltűnt, „hogy a rászorultaknak tescós szatyrokban adják át a csomagokat, amelyekbe főként tartós élelmiszerek kerültek.” Állításuk szerint az áruházlánc logójával ellátott bevásárlószatyrokban jól látszott, hogy az adományok jó része az alacsonyabb áron kapható Tesco saját márkás árucikkekből tevődött össze, mint például tartós tej, olaj, tészta.

A lap megkereste a Tesco-t is, azonban tőlük választ nem kaptak arra a kérdésre, hogy a lánc támogatja-e az akcióban Gyurcsány Ferenc pártját. Tudósítójuknak feltűnt, hogy az ételosztás közben „a résztvevők kicserélték az adományokat tartalmazó szatyrokat sima, márkajelzés nélküli csomagolóeszközökre, amelyről később a DK Facebook-oldalára is töltöttek fel képeket.” A cikk megjegyzi: a cserére körülbelül akkor került sor, amikor kérdéseiket elküldték a Tescónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik