Belföld

Csütörtökön veszélyes lehet a köd

A meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a sűrű köd miatt.

Többfelé számíthatunk ködre szerdán és csütörtökön, és az is valószínű, hogy annyira sűrű lehet a pára, hogy a látótávolság néhány száz méterre csökken – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Csütörtökön egyébként túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Csupán az Alföld déli és keleti részén szakadozhat fel rövid időre a felhőzet. Az éjszakai órákban érkezett csapadékzóna észak felé távozik, így főként az északi megyékben a nap első felében még eshet az eső. Többnyire mérsékelt marad a déli irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható, a magasabb értékekkel a Dél-Alföldön.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő valószínű, leginkább az Északi-középhegység térségében szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Délelőttig csak helyenként fordul elő szitálás, majd dél felől egyre több helyen elered az eső. Nagyobb mennyiségű csapadékra a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közének egyes részein számíthatunk. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten többfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek, Nógrád megyében lesz legkevésbé szeles idő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé csapadékkal. A Dunántúlon már az éjszakai óráktól egyre nagyobb területen az esőt havas eső, majd havazás váltja fel, de a Duna vonalában inkább csak délutántól kezdődik meg a halmazállapot-váltás. A főváros környékén, az Alföld déli részén estétől számíthatunk egyre inkább szilárd halmazállapotú csapadékra, az Észak-Alföldön és az Északi-középhegység alacsonyabban fekvő részein egész nap eső valószínű. Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek, a keleti országrészben jóval mérsékeltebb lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul, a Dunántúlon nagy területen napközben nem emelkedik a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik