Belföld

Az MSZP még egyszer megpróbálkozik félpályás útlezárással

Az MSZP helyi szervezeteinek kezdeményezésére félpályás útlezárás lesz január 30-án minden olyan útszakaszon, amely január 1-jétől fizetős lett - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Tóbiás József elmondta, azt a bejelentést várták a kormánytól, amelyben elismeri: rossz vicc volt az útdíj bevezetése az eddig nem fizetős autópálya-, autóútszakaszokra. Hangsúlyozta, az MSZP fenntartja korábbi álláspontját és követeli, hogy a kormány vonja vissza a társadalommal és az önkormányzatokkal sem egyeztetett, szakmailag pedig végiggondolatlan útdíjat.

Mint mondta, jövő hét pénteken azért tartanak demonstrációt, mert úgy látják, segíteni kell meghozni a kormány döntését. Emlékeztetett arra, hogy a miniszterelnök korábban azt mondta, mindenki elmondhatja a véleményét az útdíjról.

Az MSZP január 12-én egyszer három megyében már próbálkozott forgalomlassítónak szánt demonstrációval, az MTI szerint azonban a gyér forgalomban Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyében ez nem igazán volt hatásos. 

A pártvezető beszélt a kitiltási ügyről is, annak kapcsán, hogy a kormány szerdán közölte, lezártnak tekinti a kérdést. Tóbiás József szerint ez akkor lesz lezárva, ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke és az érintett állami vezetők lemondanak, és a kormány kivizsgálja az állami vezetők körében lévő korrupciós ügyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik