Belföld

Útdíj: az MSZP három megyében tiltakozott

Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )
Mszp tüntetés az útdíj ellen (útdíj, demonstráció, )

Az eredetileg forgalomlassítónak szánt demonstráció az MTI szerint nem igazán volt hatásos a gyér forgalomban, mindenesetre a szocialista párt Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei tüntettek.

A tiltakozások a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, valamint a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál voltak hétfőn. A demonstráció 10 órakor kezdődött és 11 órakor véget ért.

“Az útdíj a korrupció ára” – mondta Heringes Anita országgyűlési képviselő, az MSZP Tolnai megyei szervezetének elnökhelyettese a témában szervezett sajtótájékoztatón. Szerinte “ez csak egy dologról szól, hogy újabb bőrt húzzanak le az emberekről”.

A demonstráció Bács-Kiskun megyei helyszínén 24 autóval tartottak forgalomlassító demonstrációt. A forgalmat civilek irányították, a helyszínen tartózkodó rendőrök csak a forgalmat figyelték. Tényleges forgalomlassítás nem volt, az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy nagyon ritkán érkezett autó a szekszárdi híd felől, valamint a híd irányába is gyér volt a forgalom.

A Tolna megyei oldalon, a sajtótájékoztató helyszínén mintegy 30 személygépkocsi állt az út mellett, a forgalom ezen az oldalon is zavartalanul haladt. Ezen a helyszínen 5-6 rendőrautó felügyelte a demonstrációt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik