Belföld

Nem jár a 3-as metró hétvégén

Széll Kálmán tér (Széll Kálmán tér)
Széll Kálmán tér (Széll Kálmán tér)

A 3-as metró ezen szakaszán a síneket cserélik, a buszok a Népligettől indulnak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közölte továbbá, hogy várhatóan június végéig – a március 14-15-ei és a május elsejei hosszú hétvégét kivéve – minden szombaton és vasárnap autóbusszal pótolják egyes szakaszokon a 3-as metrót.

A Széll Kálmán tér felújítása miatt  hétvégén a 18-as villamos bel-budai szakaszán, valamint az 59-es és a 61-es villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz jár. Részletek itt. 

Az említett budai villamosok utasainak további kellemetlenségekre is kell készülniük a jövő héttől. 

Hétfőtől a 61-es villamos két szakaszon, a Móricz Zsigmond körtér és az Attila út-Krisztina körút kereszteződésénél lévő ideiglenes végállomás, valamint Hűvösvölgy és a Káplár utcai ideiglenes végállomás között közlekedik. Az ideiglenes villamos-végállomásoktól a Széll Kálmán térre gyalogosan, vagy a 91-es busszal lehet eljutni.

A 18-as villamos a Savoya Parktól, az 59-es villamos pedig a Márton Áron tértől csak az Attila út és a Krisztina körút kereszteződésénél lévő ideiglenes végállomásig közlekedik. A Szent János-kórház és Farkasrét között utazóknak a Zugliget, Libegőig meghosszabbított vonalú 102-es buszt ajánlja a BKK, az 59-es villamos és a 102-es busz ajánlott átszállási pontja a Kék Golyó utca megálló.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik