Belföld

Habony megszakérti a nemzeti hírcsatornát is

Habony (Habony)
Habony (Habony)

Sajtóhírek szerint Rákay Philip mellett, a titokzatos tanácsadó mondja majd meg a tutit a márciusban megújuló közmédiáról.

Január 6-án jelentette be az MTVA, hogy átszervezik a közmédia csatornáit – az M1-ből hírtelevízió lesz, szerepét a Duna TV veszi át – oda kerülnek a szórakoztató programok. Az M2-n az esti órákban Petőfi TV néven bulváradót indítanak, júliusban pedig M4 néven sportcsatorna indul.

Az Index korábban azt írta, hogy miközben 177 embert elbocsátanak, 30-40 új dolgozót kezdtek betanítani, többnyire friss diplomásokat, akik még soha nem dolgoztak semmilyen szerkesztőségben. 

A Népszabadság úgy tudja, hogy főként gyártási és műszaki szakembert küldenek el, riportert, szerkesztőt alig és arra készülnek. A közmédián belüli hírek szerint az állami hírcsatornán több mint egy tucat új magazinműsor elindítását tervezik, ezeknek egy részét külső beszállítóktól fogják megrendelni.

Az állami média átalakításában meghatározó szerepet kaphat Rákay Philip, az MTV vezérigazgató-helyettese, jelentős informális befolyása lesz Habony Árpádnak, a miniszterelnök személyes tanácsadójának, valamint a fideszes Várhegyi Attilának, aki évek óta kommunikációs tanácsokkal segíti az MTVA-t – olvasható a Nol.hun. 

Fotó: MTI/Kosztincsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik