Belföld

Karikatúrát csináltatott magáról a PM vezetése

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kritika, így a karikatúra a sajtószabadság része. Nem akartak „magas lóról prédikálni", karikatúristát hívtak.

A párt szerint a párizsi mészárlást követően sokan, például „a hazai jobboldali sajtó egy része arra az elképesztő konklúzióra jutott a tragédiára reagálva, hogy éppenséggel a sajtószabadságot kellene korlátozni” A PM közleményében ezt zsákutcának nevezi, mivel „nem lehet törvényben rögzíteni kit és mit tűzhet tollára egy karikaturista”. Hozzáteszik: kritika szerves része a szólásszabadságnak, beleértve a maró gúnyt, vagy a kifigurázást is, ez az ára annak, ha demokráciában akarunk élni.

Fotó: PM

„A PM elnöksége szerint egy ilyen tragédia kapcsán hozzányúlni a sajtószabadsághoz egyenlő azzal, hogy megvalósítjuk a terroristák forgatókönyvét” – fogalmaz a párt, a szokatlan csoportkép kapcsán kiadott közleményében. Indoklásuk szerint nem akarnak „magas lóról prédikálni”, ezért saját példájukkal demonstrálják: a kritika, kifigurázás „organikus és nélkülözhetetlen része a sajtószabadságnak, melyet semmiképpen sem szabad ízlésre vagy félelemre építve korlátozni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik